Suport tehnic: +40 372 274 719

Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU ACHIZIȚII DIN MAGAZINUL ONLINE WWW.POMPE-AQUATECH.RO

1.    PREAMBUL

Acest document stabilește termenii şi condiţiile de utilizare a paginii de internet pompe-aquatech.ro  și condițiile de achiziţionare a produselor și serviciilor comercializate prin intermediul acestei pagini de internet (denumit în continuare „Termenii și Condițiile”).

Politica de retur (Returnare produs), Politica de confidențialitate, precum și orice alte documente la care se face referire în cuprinsul acestui document, și / sau care sunt în legătură cu utilizarea paginii de internet pompe-aquatech.ro fac parte din Termeni și Condiții. Prin acceptarea Termenilor și a Condiţiilor, vă exprimați acordul și acceptați și Politica de retur, Politica de confidențialitate, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului document.

Titularul paginii de internet pompe-aquatech.ro și Vânzătorul tuturor serviciilor și produselor comercializate prin intermediul paginii de internet pompe-aquatech.ro este societatea Melinda-Impex Instal S.R.L., având sediul social in Odorheiu Secuiesc, Str. Beclean, nr. 314, numărul de înregistrare la Registrul Comertului Harghita J19/1063/2003, cod de identificare fiscală RO15936519.

Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile, sunteți obligat să părăsiți imediat pagina de internet pompe-aquatech.ro și să nu utilizați niciunul din serviciile oferite prin intermediul acestei pagini de internet.

Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și Condițiile înainte de a utiliza acest site web și de a efectua orice comandă prin intermediul acestuia.

Melinda-Impex Instal (titularul paginii de internet pompe-aquatech.ro) își rezervă dreptul de a modifica în orice moment Termenii și Condiţiile. Orice modificări aduse Termenilor și Condiţiilor vor intra în vigoare numai pentru comenzile noi, înregistrate după publicarea modificărilor respective pe această pagină de internet. Astfel, vă rugăm să verificați secțiunea aferentă Termenilor si Condiţiilor, înainte de fiecare comandă, pentru că este posibil să fi intervenit modificări de la ultima vizită.

Dacă aveți orice întrebări cu privire la Termeni și Condiții vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail webshop@melinda.ro

2.    DEFINIȚII

Titularul paginii de internet pompe-aquatech.ro și Vânzătorul tuturor serviciilor și produselor comercializate prin intermediul paginii de internet pompe-aquatech.ro este societatea Melinda-Impex Instal S.R.L., având sediul social în Odorheiu Secuiesc, Str. Beclean nr. 314, număr de înregistrare la Registrul Comerțului Harghita J19/1063/2003, cod de identificare fiscală RO15936519.

Vizitator - orice persoană fizică care accesează și navighează pe pagina de internet pompe-aquatech.ro

Utilizator – orice persoană fizică care creează/accesează un cont de utilizator creat pe pagina de internet pompe-aquatech.ro

Cont de utilizator – secțiunea formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Utilizatorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client / Cumpărător și istoricul Cumparatorului. Utilizatorul este responsabil și se va asigura ca toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

Cumpărătorul – orice persoană fizică sau juridică care, prin plasarea și înregistrarea unei comenzi: (a) on-line pe pagina de internet pompe-aquatech.ro sau (b) telefonice, acționează în alte scopuri decât cele specifice activității sale comerciale sau profesionale, având, potrivit legii, calitatea de consumator.

Comanda on-line - solicitarea online transmisă de către Cumpărător, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare și plasarea unei comenzi pe pagina această de internet, în vederea achiziționării de Produse și Servicii comercializate online, în condițiile prevăzute de prezentele Termeni și Condiții.

Comanda telefonică – solicitarea telefonică transmisă de către Cumpărător, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, în vederea achiziționării de Produse și/sau Servicii comercializate online, în condițiile prevăzute în prezentele Termeni și Condiții.

Comanda – Comanda on-line și / sau Comanda telefonică.

Produs – orice bun comercializat de către Melinda-Impex Instal S.R.L. prin intermediul paginii de internet www.pompe-aquatech.ro, solicitat de către Cumpărător prin Comanda lansată pe pagina de internet pompe-aquatech.ro, care urmează să fie livrat de către Vânzător, în condițiile prevăzute în prezentele Termeni și Condiții.

Serviciu – orice serviciu comercializat de către Melinda-Impex Instal S.R.L. prin intermediul paginii de internet www.pompe-aquatech.ro solicitat de către Cumpărător prin Comanda, care urmează să fie prestat de către Vânzător, în condițiile prevăzute în prezentele Termeni și Condiții.

Contract – contractul încheiat între Vânzător și Cumpărător, în conformitate cu Termenii și Condițiile expres acceptate de acesta din urmă.

Vânzător – societatea Melinda-Impex Instal S.R.L. având sediul social în Odorheiu Secuiesc, Str. Beclean, nr. 314, numărul de înregistrare la Registrul Comertului Harghita J19/1063/2003, cod de identificare fiscală RO15936519.

3.    DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Mărcile înregistrate de către Melinda-Impex Instal S.R.L. și Melinda-Impex Steel S.R.L. sunt protejate conform prevederilor legale în vigoare, și utilizarea oricăror semne, denumiri  identice și / sau similare mărcilor înregistrate de către Melinda-Impex Instal S.R.L. sau Melinda-Impex Steel S.R.L. pentru produse și / sau serviciile similare sau diferite, sau comercializarea oricăror produse și / sau servicii sub semne și / sau denumiri identice și / sau similare constituie infracțiune și se pedepsește potrivit legii.

Conținutul și elementele grafice ale paginii de internet, inclusiv dar fără a se limita la acestea, tot conținutul în format text, imaginile, elementele audio-vizuale, programe software, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor și facilităților prezente și viitoare, cu excepția cazului când este menționat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar și orice alt material, transmis sub orice formă de și către Utilizatori (prin vizualizare directă pe pagina de internet, prin newslettere, publicații social media etc,) aparțin titularului paginii de internet pompe-aquatech.ro și reprezintă conținutul paginii de internet.

Conținutul paginii de internet, indiferent de zona in care se află pe site și indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al titularului paginii de internet. Astfel este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distributia parțială, integrală sau modificată a conținutului acestei pagini de internet sau a oricărei părți a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal, fără consimțământul dat în scris de către titularul www.pompe-aquatech.ro

În cazul în care doriți să obțineți consimțământul nostru pentru utilizarea oricărui material, text etc. din conținutul paginii de internet, sau în cazul în care doriți să ne sesizați în legătură cu orice fel de utilizare neautorizată al oricărei imagini, text, material, conținut, material audio-video pe pagina de internet și orice fel de încălcare ale drepturilor de autor, puteți să ne scrieți e-mail la adresa: webshop@melinda.ro

4.    ACCESUL ȘI FUNCȚIONAREA PAGINII DE INTERNET POMPE-AQUATECH.RO ȘI SERVICIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL PAGINII DE INTERNET.

Vânzătorul ia toate măsurile și depune toate eforturile posibile pentru ca informațiile publicate pe pagina de internet, inclusiv descrierea Produselor şi a Serviciilor, precum și prețurile listate, să fie, în orice moment, corecte şi complete. Cu toate acestea, erorile nu pot fi excluse în totalitate. În asemenea situații, Vânzătorul va lua măsurile necesare să înlăture toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil.

Dumneavoastră, în calitate de Utilizator și / sau Cumpărător va trebui să aveți în vedere faptul că achiziționarea produselor prin intermediul siteului pompe-aquatech.ro, de pe site-urile www.melindainstal.ro și b2b.melinda.ro comanda on-line înseamnă o experiență diferită de aceea de achiziționare off-line, în magazine sau alte locuri de comercializare. Fotografiile şi imaginile de pe pagina de internet au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exactă a Produsului şi a detaliilor incluse, trebuie să citiți cu atenție descrierea corespunzătoare a Produsului.

Produsele vor fi livrate numai în măsura în care sunt disponibile, existând astfel riscul ca Vânzătorul să nu poate livra Comanda. De asemenea, Vânzătorul își rezervă dreptul de a retrage orice Produs de la vânzare, în orice moment. În asemenea situații, singura responsabilitate al Vânzătorului față de Dumneavoastră este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele Produse pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare, în termen maxim de 14 (paisprezece) zile.

5. GARANȚIA ACORDATĂ PENTRU PRODUSELE VÂNDUTE

Pentru produsele vândute de societatea Melinda-Impex Instal S.R.L. prin pagina de internet pompe-aquatech.ro, cu excepția produselor resigilate, garanţia se acordă conform celor specificate în certificatul de garanţie al produsului. Garanţia asigurată este în conformitate cu legislatia în vigoare în România, armonizată cu legislaţia Uniunii Europene, adică Legea 449/12.11.2003, şi cu Ordonanţa nr. 21/21.08.1992, republicate cu modificările şi completările ulterioare. Produsele comercializate, beneficiază atât de garanțiile prevăzute imperativ de lege în favoarea consumatorului, cât și de cele comerciale pe care Vânzătorul le acordă consumatorilor suplimentar față de cele legale. Toate informațiile cu privire la garanțiile Produselor, inclusiv, dar fără a se limita la, termenele și condițiile de exploatare, se regăsesc în Certificatul de garanție.

Produsele sunt noi (excepție produsele resigilate), în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

În cazul produselor vândute și livrate de către Melinda-Impex Instal S.R.L., certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o rețea de service națională, fie sunt emise de către societatea Melinda-Impex Instal S.R.L.

Pentru produsele din Comandă care beneficiază de garanție în baza certificatelor de garanție emise de către Melinda-Impex Instal S.R.L., Vânzătorul va transmite Cumpărătorului aceste certificate de garanție în format tipărit alături de produsul comandat.

Pentru o corectă comunicare a certificatului de garanție aferent produsului din Comandă, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și să acceseze informațiile și documentele existente in Cont aferente fiecărei Comenzi.

În cazul în care aceste informații nu sunt disponibile în termen de 48 de ore în Contul de client, Cumpărătorul trebuie să sesizeze Vânzătorului acest aspect pe adresa de e-mail webshop@melinda.ro

În cazul produselor achiziționate prin pagina de internet pompe-aquatech.ro, care provin de la producători care au o rețea națională de service, Cumpărătorul primește la livrare, pentru fiecare produs care beneficiază de garanție, un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigură reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția acestor produse achiziționate este asigurată de către centrul de service autorizat al producătorului, motiv pentru care produsul reclamat / defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificatul de garanție. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării situației reclamate.

Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția Produsului pe adresa webshop@melinda.ro  Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

În cazul produselor resigilate, certificatul de garanție este emis de către Melinda-Impex Instal S.R.L., iar garanția nu acoperă aceeași perioadă ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garanție este specificată pentru fiecare produs resigilat în parte. Condițiile de utilizare, manipulare și transportare a unui produs resigilat sunt aceleași cu cele de la produsele sigilate.

Defecţiunile care îndeplinesc condițiile de garanție se soluţionează prin reparare, înlocuire componente sau înlocuire produs.

Garanţia prin reparare se acordă în perioada de garanţie, dacă instalarea şi întreţinerea produselor este efectuată de personal autorizat conform instrucţiunilor producătorului, astfel încât datorită instalării şi întreţinerii, produsul să nu sufere deteriorări ce ar afecta buna lui funcţionare, sau ar cauza scoaterea lui din funcţiune.

Garanţia prin înlocuire acoperă orice defecţiune de funcționare sau viciu de fabricatie, care ar apărea în perioada de garanţie.

Defecţiunile datorate transportului, depozitării, montării, utilizării sau întreţinerii incorecte, folosirii pieselor incompatibile sau neoriginale, greşelilor sau modificărilor făcute de către instalator şi / sau Cumpărător, nu fac obiectul garanţiei.

6. GESTIONAREA NECONFORMITĂȚILOR

În cazul oricăror reclamații, inclusiv în cazul apariţiei unor defecţiuni pe produsele achiziționate pe care Cumpărătorul le consideră că îndeplinesc condițiile de încadrare în termenele de garanție, va depune la Melinda-Impex Instal S.R.L. o reclamaţie sub formă scrisă pe pagina web a societății (melindainstal.ro/sesizare) sau prin e-mail la adresa electronică reclamatie@melinda.ro

Reclamația scrisă trebuie să conțină în mod obligatoriu următoarele:

  • numele și prenumele Cumpărătorului;
  • adresa şi numărul de telefon al Cumpărătorului;
  • produsul reclamat cu elementele de identificare şi caracterizare;
  • modalitatea şi data cumpărării produsului;
  • detalii cu privire la neconformităţile sesizate / reclamate;
  • pretenţiile Cumpărătorului;

La acestă reclamaţie Cumpărătorul trebuie să ataşeze copia bonului fiscal sau a facturii de achiziţie, procesul verbal de punere în funcțiune (PIF), după caz, respectiv certificatul de garanţie, şi împreună cu produsul, sau fotografiile produsului reclamat, în cazul în care acesta nu se poate demonta, se trimit către Vânzător. În cazul completării formularului online de pe pagina web (melindainstal.ro/sesizare), pozele de identificare care servesc pentru justificarea neconformității, respectiv documentele aferente achiziției se vor transmite în forma unui răspuns la confirmarea primită prin e-mail de la call center Melinda-Impex Instal S.R.L., după înregistrarea sesizării. Produsul trebuie prezentat într-un ambalaj adecvat pentru a se evita posibilitatea defectării / deteriorării în timpul transportului.

Doar sesizările care corespund celor precizate în prezenta vor fi luate în considerare.

Call centerul Melinda Instal înregistrează reclamația primită conform prezentei și i se alocă în mod automat un număr de identificare, care se comunică și Cumpărătorului care a depus reclamația. La acest număr de identificare trebuie făcut referire în comunicările ulterioare pe parcursul gestionării reclamației.

La departamentul tehnic al Melinda-Impex Instal S.R.L. se analizează reclamaţia, şi în termenul stipulat de lege se decide dacă este sau nu o problemă inclusă în condițiile de garanție a produsului. Tot aici se formulează propunerea referitoare la modul de soluţionare a problemei ivite.

Soluţionarea reparaţiilor care îndeplinesc condițiile garanției în cazul unor produse complexe, de utilizare îndelungată (cazane, boilere, etc.) se efectuează de către unităţile de service ale Melinda-Impex Instal S.R.L. sau de către partenerii agreaţi de către acesta. Dacă apar probleme majore sau avarii, Cumpărătorul trebuie să se adreseze departamentului tehnic al Melinda-Impex Instal S.R.L., prealabil demontării produsului defect de la locul exploatării. Reclamaţia scrisă în asemenea situaţii trebuie însoţită de fotografii relevante referitoare la modul de instalare.

Înlocuirea cu un produs nou a celui defectat, sau restituirea contravalorii acestuia se va face doar în baza acordului scris al Melinda-Impex Instal S.R.L. Eventualele pretenţii ale Cumpărătorului de restituire a contravalorii produsului sau de schimbare cu un alt produs nu se acceptă decât dacă Melinda-Impex Instal S.R.L. nu a avut capacitatea de reparaţie sau înlocuire a produsului defectat în termen de garanţie.

În urma reparaţiei sau înlocuirii în garanţie, termenul de garanţie iniţial se reînnoieşte cu perioada ce se scurge de la data reclamaţiei, până la data aducerii la conformitate sau înlocuirii produsului.

7. LIMITAREA RESPONSABILITĂȚII

Utilizatorul și / sau Cumpărătorul sunt obligați să utilizeze pagina de internet www.pompe-aquatech.ro în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și pe propria lor responsabilitate.

Nu este permisă utilizarea acestei pagini de internet în scopul introducerii în mod deliberat de viruşi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic dăunător sau distructiv. Sunt interzise încercările de acces neautorizat la acest site web, la serverul pe care este găzduit acesta sau la orice alt server, calculator sau bază de date în legatură cu acest site web. Utilizatorul paginii noastre de internet înțelege și este de acord ca potrivit Termenilor și Condițiilor este strict interzisă atacarea acestei pagini de internet prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuită a serviciului. Nerespectarea dispozițiilor din prezenta clauză va fi raportată autorităților competente în vederea aplicării sancțiunilor legale și va determina suspendarea imediată a dreptului de a utiliza pagina noastră de internet.

Utilizatorul și / sau Cumpărătorul utilizează pagina de internet și Serviciul oferit prin intermediul acesteia pe riscul propriu, Vânzătorul nefiind în niciun fel responsabil pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea paginii de internet sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site.

Astfel, recomandăm Utilizatorilor și / sau Cumpărătorilor să se asigure că au instalate sisteme adecvate de apărare, menite să le protejeze calculatorul de viruși şi / sau orice alt conținut dăunător.

Vânzătorul nu răspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe pagina sa de internet, fără ca prin această prevedere să fie afectate drepturile consumatorilor, potrivit legii.

Vânzătorul depune toate eforturile și ia toate măsurile necesare pentru a asigura o navigare sigură pe pagina această de internet, însă nu poate garanta ca pagina de internet, serverele pe care este găzduit sau e-mailurile trimise sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari.

Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere în niciun mod și în nicio măsură pentru conținutul, inclusiv dar fără a se limita la materialele, produsele și serviciile oferite, activitatea de promovare, publicitate și reclamă prin intermediul paginilor de internet ale terțelor părți la care trimit/ pot trimite orice link-uri plasate pe pagina de internet al Vânzătorului.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula Comenzile care privesc Produse și/sau Servicii afișate pe Site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauzaunor erori tehnice, prezintă prețuri evident eronate/derizorii (prețuri care pot fi, în mod rezonabil, apreciate ca eronate/derizorii de către consumatorul mediu), cu consecința restituirii întregii sume plătite de Cumpărător în considerarea comenzilor anulate, dacă este cazul, in termen de 14 (paisprezece) zile.

Vânzătorul face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea informațiilor și a imaginilor, materialelor publicate pe pagina sa de internet și de a păstra încrederea în pagina de internet, se va strădui să corecteze erorile și omisiunile cât mai repede posibil, dar nu își asumă răspunderea și nu garantează implicit și expres pentru conținutul și informațiile de pe pagina de internet în măsura în care acestea au fost puse la dispoziția Vânzătorului de către utilizatorii paginii de internet, sau orice altă terță parte,  în mod direct sau indirect.

Vânzătorul nu este responsabil pentru inadvertențe, erori sau omisiuni în cadrul informațiilor obținute de la Utilizatori. În mod expres, Utilizatorul paginii de internet este de acord să exonereze de răspundere pe Vânzător pentru orice acțiune judiciară sau extrajudiciară, care provine ca urmare a utilizării incorecte sau frauduloase al paginii de internet.

Pentru caz de forță majoră, Vânzătorul și / sau operatorii, directorii, angajații, sucursalele, filialele și reprezentanții săi, sunt exonerați total de răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al Vânzătorului, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele paginii de internet, erorile de operare, greva, etc.

8. LEGEA APLICABILĂ ȘI LITIGII

Utilizarea paginii de internet pompe-aquatech.ro, transmiterea Comenzilor și încheierea Contractelor prin intermediul paginii de internet sunt guvernate de legislația română.

Orice litigiu care rezultă din sau în legătură cu folosirea paginii de internet sau în legătură cu o Comandă / un Contract va fi supus instanțelor competente din România.

Consumatorii nu pot renunța la drepturile care le sunt garantate de legislația în vigoare. Orice clauză contractuală prin care se renunță sau se restrâng în mod direct sau indirect drepturile prevăzute de legislație în favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru aceștia.

9. MODIFICAREA ACESTOR TERMENI ȘI CONDIȚII

Vânzătorul are dreptul de a modifica oricând și în orice mod, în întregime sau oricare dintre prevederile prezentei Termeni și Condiții, fără nici o notificare prealabilă, aceasta fiind actualizată pe pagina de internet www.pompe-aquatech.ro ori de câte ori se efectuează o actualizare.

Utilizatorul și / sau Cumpărătorul prin continuarea utilizării paginii de internet și / sau al Serviciului oferit prin intermediul paginii de internet își exprimă acordul cu modificările introduse.

Utilizatorul și / sau Cumpărătorul va fi anunțat de fiecare dată când Vânzătorul își va modifica “Politica de confidențialitate”, și în cazul în care va fi necesar Vânzătorul îi va solicita acordul pentru acceptarea modificărilor introduse, deasemenea Vânzătorul îl va anunța pe Utilizator și / sau Cumpărător de fiecare dată când intervine o modificare semnificativă în procesul comenzii și a livrării Produsului și / sau al Serviciului.