Suport tehnic: +40 372 274 719

Garanție

GARANȚIA ACORDATĂ PENTRU PRODUSELE AQUATECH

Pentru produsele vândute de societatea Melinda-Impex Instal S.R.L. prin pagina de internet melindainstal.ro, cu excepția produselor resigilate, garanţia se acordă conform celor specificate în certificatul de garanţie al produsului. Garanţia asigurată este în conformitate cu legislatia în vigoare în România, armonizată cu legislaţia Uniunii Europene, adică Legea 449/12.11.2003, şi cu Ordonanţa de urgență nr. 140 din 28 decembrie 2021, republicate cu modificările şi completările ulterioare. Produsele comercializate, beneficiază atât de garanțiile prevăzute imperativ de lege în favoarea consumatorului, cât și de cele comerciale pe care Vânzătorul le acordă consumatorilor suplimentar față de cele legale. Toate informațiile cu privire la garanțiile Produselor, inclusiv, dar fără a se limita la, termenele și condițiile de exploatare, se regăsesc în Certificatul de garanție.

Produsele sunt noi (excepție produsele resigilate), în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

În cazul produselor vândute și livrate de către Melinda-Impex Instal S.R.L., certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o rețea de service națională, fie sunt emise de către societatea Melinda-Impex Instal S.R.L.

Pentru produsele din Comandă care beneficiază de garanție în baza certificatelor de garanție emise de către Melinda-Impex Instal S.R.L., Vânzătorul va transmite Cumpărătorului aceste certificate de garanție în format tipărit alături de produsul comandat.

Pentru o corectă comunicare a certificatului de garanție aferent produsului din Comandă, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și să acceseze informațiile și documentele existente in Cont aferente fiecărei Comenzi.

În cazul în care aceste informații nu sunt disponibile în termen de 48 de ore în Contul de client, Cumpărătorul trebuie să sesizeze Vânzătorului acest aspect pe adresa de e-mail webshop@melinda.ro.

În cazul produselor achiziționate prin pagina de internet melindainstal.ro, care provin de la producători care au o rețea națională de service, Cumpărătorul primește la livrare, pentru fiecare produs care beneficiază de garanție, un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigură reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția acestor produse achiziționate este asigurată de către centrul de service autorizat al producătorului, motiv pentru care produsul reclamat / defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificatul de garanție. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării situației reclamate.

Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția Produsului pe adresa webshop@melinda.ro Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

În cazul produselor resigilate, certificatul de garanție este emis de către Melinda-Impex Instal S.R.L., iar garanția nu acoperă aceeași perioadă ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garanție este specificată pentru fiecare produs resigilat în parte. Condițiile de utilizare, manipulare și transportare a unui produs resigilat sunt aceleași cu cele de la produsele sigilate.

Defecţiunile care îndeplinesc condițiile de garanție se soluţionează prin reparare, înlocuire componente sau înlocuire produs.

Garanţia prin reparare se acordă în perioada de garanţie, dacă instalarea şi întreţinerea produselor este efectuată de personal autorizat conform instrucţiunilor producătorului, astfel încât datorită instalării şi întreţinerii, produsul să nu sufere deteriorări ce ar afecta buna lui funcţionare, sau ar cauza scoaterea lui din funcţiune.

Garanţia prin înlocuire acoperă orice defecţiune de funcționare sau viciu de fabricatie, care ar apărea în perioada de garanţie.

Defecţiunile datorate transportului, depozitării, montării, utilizării sau întreţinerii incorecte, folosirii pieselor incompatibile sau neoriginale, greşelilor sau modificărilor făcute de către instalator şi/sau Cumpărător, nu fac obiectul garanţiei.